Linguimpics

DA LI VOLITE DA SE TAKMIČITE?
DA LI ŽELITE DA USAVRŠITE I TESTIRATE SVOJE ZNANJE ENGLESKOG JEZIKA?
PRIJAVITE SE NA LINGUIMPICS!

Šta je Linguimpics?
Linguimpics je takmičenje iz engleskog jezika koje već osam godina organizuje škola engleskog jezika Global Village iz Poljske, a od prošle godine na takmičenju učestvuju i škole iz drugih zemalja.
Školu vodi Stuart Mills, ujedno i direktor letnjeg kampa engleskog jezika u Brajtonu sa kojim naša profesorka Nina sarađuje.
Takmičenje se održava online, preko Moodle platforme, u pet rundi od kojih svaka traje oko nedelju dana.
Takmičenje je podeljeno po kategorijama u zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja jezika koji su takođe usklađeni sa CEFR nivoima Saveta Evrope.
Ovo je sjajna prilika za sve naše đake da malo testiraju svoje znanje engleskog jezika, ali i da odmere snage sa vršnjacima iz drugih zemalja.
Prva runda (vocabulary) počinje u ponedeljak 11.3.2019. Učesnici mogu da se uloguju na svoj nalog (koji je potrebno pre toga kreirati) i da odgovore na pitanja iz ove runde kad god žele i mogu u toku prve nedelje takmičenja.
Sve o takmičenju, kvalifikacijama i propozicijama možete naći u daljem tekstu. Molimo vas da se školi Studio Oskar obratite isključivo ako imate pitanja na koja odgovor niste našli u priloženom uputstvu.
Kako nam je ovo druga godina učešća na ovom takmičenju zadovoljstvo nam je da ponovo zajedno sa vama prikupljamo dragocena iskustva.
Ukoliko bude nekih nedoumica u vezi sa jezičkim sadržajem, eto prilike da ih podelite sa drugarima iz grupe i svojim profesorima, naravno u skladu sa propozicijama fair play-a, tek nakon završetka runde.
Pozivamo vas da iskoristite ovu šansu da u okviru međunarodnog takmičenja proverite svoje znanje i eventualno nešto novo naučite!
Ako i posle pročitanog uputstva imate neke nedoumice, pišite nam na mejl studiooskar3@gmail.com.

LINGUIMPICS
Linguimpics je takmičenje iz engleskog jezika za tinejdžere i decu mlađeg školskog uzrasta (A1c i iznad) zasnovano na Moodle online platformi. Sastoji se iz pet rundi od kojih svaka traje nedelju dana. Rezultati iz svih pet rundi se na kraju sabiraju i njihov zbir određuje pobednika. Nije obavezno učestvovati u svim rundama, dovoljne su dve, ali što više rundi, veće su šanse za pobedu!

KAKO SE PRIJAVLJUJE?
1. Idite na sajt http://moodle.gv.edu.pl.
2. Ukoliko se prvi put prijavljujete, kreirajte nalog (Create an account) ili se ulogujte ukoliko već imate svoj nalog (Login with your username & password)
3. Kliknite na ‘English’ ili ‘Angielski’.
4. Kliknite na ‘Global Village Linguimpics’.
5. Izaberite svoj nivo. Odgovorite na pitanja.
6. Kliknite na ‘Next’. Kliknite na ‘Submit All and Finish’.

PRAVILA:
1. Takmičenje je otvoreno za sve đake škola učesnica od A1c nivoa
2. Postoji 5 rundi od kojih svaka traje oko 7 dana
3. Možete se prijaviti na koliko god rundi želite, ali svaku rundu možete da odigrate samo jednom. Potrebno je prijaviti se i završiti barem dve runde kako biste ušli u konkurenciju za nagradu.
4. Morate se prijaviti u kategoriji određenoj za vaš nivo.
5. Postoji vremensko ograničenje za svaku rundu. Kada vreme dođe na 0 :00, runda je završena. Morate odgovoriti na sva pitanja u jednom pokušaju.
6. Pitanja u svakoj rundi nasumično bira Moodle.
7. Najboljih petoro u svakoj rundi dobijaju poene (6, 5, 4, 3, 2), dok svi ostali učesnici dobijaju po 1 poen za učešće.
8. Ukoliko dvoje učesnika ostvari isti rezultat, više poena dobija onaj takmičar koji je na pitanja brže odgovorio.
9. Poeni iz svih rundi se sabiraju i na taj način se odlučuje o pobedniku svakog nivoa. Imena pobednika će biti objavljena na kraju takmičenja.
10. Na pitanja se odgovara samostalno. Ukoliko pitate nekoga za pomoć, bićete diskvalifikovani.

Prva runda startuje u ponedeljak, 11.03.2019.

UČESTVOVANJE NA TAKMIČENJU JE POTPUNO BESPLATNO!

Share this: