Linguimpics 2018

PRIJAVITE SE NA LINGUIMPICS!
Linguimpics je takmičenje iz engleskog jezika za tinejdžere i decu mlađeg školskog uzrasta (A1c i iznad) zasnovano na Moodle online platformi. Sastoji se iz pet rundi od kojih svaka traje nedelju dana. Rezultati iz svih pet rundi se na kraju sabiraju i njihov zbir određuje pobednika. Nije obavezno učestvovati u svim rundama, dovoljne su dve, ali što više rundi, veće su šanse za pobedu!

 

KAKO SE PRIJAVLJUJE?
1. Idite na sajt http://moodle.gv.edu.pl

2. Ukoliko se prvi put prijavljujete, kreirajte nalog (Create an account) ili se ulogujte ukoliko već imate svoj nalog (Login with your username & password)

3. Kliknite na ‘English’ ili ‘Angielski’.

4. Kliknite na ‘Global Village Linguimpics’.

5. Izaberite svoj nivo. Odgovorite na pitanja.

6. Kliknite na  ‘Next’. Kliknite na  ‘Submit All and Finish’.

 

PRAVILA:
1. Takmičenje je otvoreno za sve đake škola učesnica iznad A1c nivoa

2. Postoji 5 rundi od kojih svaka traje oko 7 dana

3. Možete se prijaviti na koliko god rundi želite, ali svaku rundu možete da odigrate samo jednom. Potrebno je prijaviti se i završiti barem dve runde kako biste ušli u konkurenciju za nagradu.

4. Morate se prijaviti u kategoriji određenoj za vaš nivo.

5. Postoji vremensko ograničenje za svaku rundu. Kada vreme dođe na 0 :00, runda je završena. Morate odgovoriti na sva pitanja u jednom pokušaju.

6. Pitanja u svakoj rundi nasumično bira Moodle.

7. Najboljih petoro u svakoj rundi dobijaju poene (6, 5, 4, 3, 2), dok svi ostali učesnici dobijaju po 1 poen za učešće.

8. Ukoliko dvoje učesnika ostvari isti rezultat, više poena dobija onaj ko je na pitanje brže da odgovor.

9. Poeni iz svih rundi se sabiraju i na taj način se odlučuje o pobedniku svakog nivoa. Imena pobednika će biti objavljena na kraju takmičenja.

10. Na pitanja se odgovara samostalno. Ukoliko pitate nekoga za pomoć, bićete diskvalifikovani.

 

Prva runda startuje u ponedeljak, 16.04. i traje do utorka 24.04.

UČESTVOVANJE NA TAKMIČENJU JE POTPUNO BESPLATNO!

Šta je Linguimpics?

Linguimpics je takmičenje iz engleskog jezika koje već sedam godina organizuje škola engleskog jezika Global Village iz Poljske, a ove godine su po prvi put pozvane da učestvuju i škole iz drugih zemalja.

Školu vodi Stuart Mills, ujedno i direktor letnjeg kampa engleskog jezika u Brajtonu sa kojim naša profesorka Nina od pre dve godine lično i profesionalno sarađuje.

Takmičenje se održava online, preko Moodle platforme, u pet rundi od kojih svaka traje oko nedelju dana.

Podeljeno je po kategorijama u zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja jezika koji su takođe usklađeni sa CEFR nivoima Saveta Evrope.

Ovo je sjajna prilika za sve naše đake da malo testiraju svoje znanje engleskog jezika, ali i da odmere snage sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Prva runda (vocabulary) počinje u ponedeljak 16.4 i traje do utorka 24.4. Učesnici mogu da se uloguju na svoj nalog (koji je potrebno pre toga kreirati) i da odgovore na pitanja iz ove runde kad god žele i mogu u ovom periodu.

Sve o takmičenju, kvalifikacijama i propozicijama možete naći u daljem tekstu. Molimo vas da se školi Studio Oskar obratite isključivo ako imate pitanja na koja odgovor niste našli u priloženom uputstvu.

Napominjemo da nam je ovo prvo učešće na ovom takmičenju te zajedno sa vama prikupljamo dragocena iskustva.

Ukoliko bude nekih nedoumica u vezi sa jezičkim sadržajem, eto prilike da ih podelite sa drugarima iz grupe i svojim profesorima, naravno u skladu sa propozicijama fair play-a, tek nakon završetka runde.

Pozivamo vas da iskoristite ovu šansu da u okviru međunarodnog takmičenja proverite svoje znanje i eventualno nešto novo naučite!

Sve ovo kao i procedure i pravila učešća na takmičenju možete pronaći i na našoj Facebook stranici i sajtu.

Ako i posle pročitanog uputstva imate neke nedoumice, pišite nam na mejl studiooskar3@gmail.com

 

Share this: